Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд України інформує!

Дата: 08.04.2020 13:35
Кількість переглядів: 8463

                                                                 Фото без опису

 Про підвищення  пенсій з 1 квітня 2020 року особам, яким виповнилося 80 років і більше

 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, інших доплат до пенсій, не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205 гривень, встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до  500 гривень.

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Пенсіонерам віком старше 80 років, які мають страховий стаж не менше25 років чоловіки або 20 років жінки, розмір  пенсії  встановлено не нижче 2 600 гривень.

Компенсаційну виплату встановлено 48866 пенсіонерам віком 80 років і старше. В середньому пенсії даної  категорії  зросли  на  528 грн.

Зокрема, підвищення в розмірі 500 грн отримали 40,9 тис. осіб віком 80 років і старше, понад  500  грн. – 7,8 тис. осіб, до  500 грн. - 201 особа.

Виплату перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги даній категорії громадян  розпочато з 7 квітня поточного року.

Пенсіонери, дата виплати пенсій яких встановлена 4-6 число, отримують доплату додатковими відомостями.

На підвищення зазначених пенсійних виплат додатково спрямовано 25,8 млн грн.

 

Про виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсійна виплата яких, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує  5 000 гривень.

Кошти будуть зараховані автоматично, без звернень пенсіонерів. Виплату буде розпочато після виділення коштів з Державного бюджету. Гроші на особисті банківські картки зарахують невідкладно. АТ «Укрпошта» забезпечить доставку коштів пенсіонерам додому протягом  5 днів.

 

 

Про індексацію пенсій у 2020 році

Крім того, на виконання вищезазначеної постанови з 1 травня 2020 року буде проведена індексація пенсій.

У 2020 році перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягне 100 гривень буде встановлена доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Установлено, що з 1 травня 2020 року розмір пенсійної виплати після перерахунку для пенсіонерів, які мають страховий стаж не менше 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, не може бути нижче 2 100 гривень.

 

 

 

Пенсійний фонд України задля убезпечення населення в умовах карантину закликає максимально користуватись послугами дистанційно

       Залишаючись вдома, Ви можете отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до сервісних ценртів, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua

 

На вебпорталі електронних послуг Фонду є можливість:

  • отримати довідки із підтверджуючим QR-кодом про розмір пенсій, страховий стаж, заробітну плату й сплачені внески;

  • подати заяву на призначення пенсій за принципом “одне відвідування”, що передбачає подання документів для призначення пенсій виключно в електронному вигляді;

  • подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб (наприклад, дані паспорту, адреси проживання);

  • подати звернення (заяву, скаргу, пропозицію);

  • активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

 

Крім того, сервіси Пенсійного фонду України:

  Електронна трудова книжка” дає змогу переглянути відомості про трудову діяльність;

  • Пенсійний калькулятор” допоможе зробити прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком.

      Для полегшення доступу до електронних сервісів вебпорталу створено мобільний додаток “Пенсійний фонд”. З мобільних пристроїв (смартфону чи планшету) є можливість подати документи для призначення або перерахунку пенсії, отримати доступ до електронної пенсійної справи, переглядати та отримувати відомості про сплачені страхові внески, набутий страховий стаж.

 

УВАГА! Для доступу до вищезазначеного спектру послуг потрібно зареєструватись на вебпорталі за допомогою  кваліфікованого електронного підпису. Для цього, обравши на вебпорталі Пенсійного фонду функцію “вхід”, ви:

  - із запропонованого переліку акредитованих центрів сертифікації ключів, вибираєте свій;

     -  вводите пароль свого електронного кваліфікованого підпису;

    -   успішно користуєтесь послугами.

 

Для вирішення індивідуальних питань, пропонуємо телефонувати

  • ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

  • 0-800-503-753   (044) 281-08-70   (044) 281-08-71

  • НА НОМЕРИ «ГАРЯЧИХ» ТЕЛЕФОННИХ ЛІНІЙ  ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПФУ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ  

  • (0412) 24 - 66 – 98        22 – 87 – 05 (для пенсіонерів силових структур)

 

       Пенсійний фонд ще раз закликає залишатись вдома та не ризикувати своїм здоров’ям та життямБережіть себе – збережете Україну!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь