Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗРУЧНІСТЬ ТА КОМФОРТ: у Високій Печі відкрили сучасний стоматологічний кабінет

Дата: 11.03.2021 10:24
Кількість переглядів: 2562

Ще один соціально-значущий об’єкт відкрили в Тетерівській громаді. Сучасний стоматологічний кабінет відтепер працюватиме в селі Висока Піч. Минуло лише 2 місяці після приєднання села Висока Піч з прилеглими населеними пунктами до Тетерівської сільської ради. І ось вже маємо першу ластівку в справі наближення якісної медичної допомоги до жителів цих сіл. Надалі заплановано низку вагомих кроків щодо покращення життя наших земляків.

Надання якісних медичних послуг населенню є пріоритетним для Тетерівського сільського голови Валентини Ільницької. Адже піклування про здоров’я жителів сьогодні актуальне як ніколи. Підтримує позицію голови і депутатський корпус. Сільська рада піклується про те, щоб кожен громадянин відчував себе захищеним, мав можливість оперативно отримувати необхідну допомогу.

Як і інші вже діючі медичні заклади на території громади, новий стоматкабінет оснащений сучасним обладнанням, тут зроблено якісний ремонт, аби громадяни могли в комфортних умовах отримувати необхідні послуги.

Валентина Францівна подякувала за плідну співпрацю, зокрема, і в сфері розвитку медицини, депутату Житомирської обласної ради Ігорю Ходаку, який ніколи не стоїть осторонь болючих питань своїх земляків і також долучився до співфінансування створення цього стоматологічного кабінету.

Важливість об’єднання сил керівництва громади та мецената щодо добробуту і безпеки жителів відмітив і директор Комунальної установи «Центр медико-санітарної допомоги» Тетерівської сільської ради Сергій Ватраль.

«Хочеться подякувати за розуміння проблематики, яка стосується сільської медицини. Дійсно, відкриття стоматологічного кабінету – це максимальне наближення тієї послуги, якої потребує населення нашої громади», - підкреслив Сергій Леонідович.

Звертаючись до земляків, Тетерівський сільський голова Валентина Ільницька розповіла, що в подальшому у сфері медицини, зокрема, планують провести ремонт амбулаторії в селі Висока Піч, а також відкрити лабораторію, яка тут є і потребує оновлення. Також планують створити в селі аптечний пункт, що є надзвичайно актуальним для громадян. Це дасть змогу жителям цього та прилеглих сіл на місці зручно та вчасно контролювати стан свого здоров’я. Також нещодавно сільська рада профінансувала заміну системи опалення у амбулаторії. Таким чином, як кажуть самі медпрацівники, крок за кроком «спільно наводимо лад».

«У тій ситуації, яку ми маємо вже другий рік в країні, надзвичайно важливим є розвиток медицини на місцях. Щоб люди зайвий раз не наражали себе на небезпеку, їдучи в місто, а в рідному селі отримували весь спектр послуг, які передбачає ланка первинної медичної допомоги», - наголосила Валентина Ільницька.

Сільський голова висловила слова вдячності і керівництву та представникам Громадської ради, яка діє в Житомирському районі.

Голова громадської ради при Житомирській районній державній адміністрації Ірина Шевцова розділила невеличку радість разом з жителями громади. Вона разом з однодумцями й надалі готова спільно працювати над вирішенням актуальних проблем земляків. Громадська рада постійно підтримує ініціативи Тетерівського сільського голови, так само, як і намагається в міру можливостей активно долучатися до впровадження якісних змін у житті всього району.

Ірина Шевцова, звертаючись до жителів, зауважила, що громадськості приємно спостерігати позитивний розвиток громад, зокрема і Тетерівської, де сучасні технології та людяний підхід торкається кожного куточка громади.

«Радісно за жителів цього прекрасного села і всіх сусідніх сіл, де є нове медичне обладнання, кваліфіковані лікарі. Приємно, що жителям не потрібно їхати далеко за медичною допомогою, а можна отримувати все необхідне поруч зі своїми домівками. Ми як громадська рада будемо долучатися як до позитивних, так і до проблемних моментів, які виникатимуть у громаді, і намагатися вирішувати нагальні питання спільно. Ви можете всіляко розраховувати на нашу підтримку», - наголосила Ірина Шевцова.

Прозвучали і слова вдячності лікарям, які погоджуються працювати в селах, адже лише з їх золотими руками і чуйним серцем усі технології здатні покращити здоров’я та врятувати життя людини.

Відкриття стоматологічного кабінету – це один з кроків до створення безпечного комфортного простору в громаді, над яким постійно плідно працює голова громади та депутатський корпус. Жителі на власні очі бачать, як змінилося життя в селах за ці кілька років, незважаючи на непросту ситуацію в державі. Тетерівський сільський голова спільно з однодумцями переконана, що процес якісних змін триватиме, незалежно від негараздів, які сьогодні змушені долати українці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь