Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Важлива інформація для домогосподарств, які одержують житлові субсидії

Дата: 26.03.2021 13:58
Кількість переглядів: 956

Фото без описуГоловною програмою соціальної підтримки на оплату житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій.

У вигляді житлових субсидій держава компенсує громадянам з низькими доходами витрати на оплату житлово-комунальних послуг, що перевищують визначену для домогосподарства обов’язкову частину платежу, яка залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

На сьогодні розмір обов’язкової частини платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою. Такий підхід забезпечує принцип соціальної справедливості ? що менші доходи домогосподарства, то меншим є відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

 Житлова субсидія розраховується як розмір різниці між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів та розміром обов’язкового платежу, який для кожного домогосподарства є індивідуальним.

Обов’язковий відсоток платежу залежить виключно від доходів сім’ї та розраховується для сім’ї заявника за формулою, визначеною в установленому порядку, а саме: обчислюється середньомісячний дохід домогосподарства; середньомісячний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу; дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2021р. складає 2189 грн.); отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%.

Таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу. Після цього розраховується розмір обов’язкового платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 (зі змінами) установлено соціальну норму житла та соціальні нормативи споживання послуг, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Додаткові роз'яснення щодо порядку призначення житлових субсидій та державних соціальних допомог можна отримати за телефоном управління праці та соціального захисту населення Житомирської РДА :

8(0412) 47-50-54, 47-50-34.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь