Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Толока, фотозвіт по Денишам

Дата: 08.04.2021 13:17
Кількість переглядів: 1930

6 квітня працівники апарату та відділів Тетерівської ОТГ до яких долучилось КП «Тетерів 2017» прибирали територію неподалік мосту біля річки Тетерів на місці, де раніше розташовувалась «доменна піч»


"Хвилинка історії: У XIX столітті на поліссі  було збудовано три доменних підприємства. 1803 — Любашівське в селі Любаші Рівненського повіту, 1847 року Симоновське, 1848 року Денишівське у селі Дениші на річці Тетерів.

На Денишівському заводі була одна доменна піч на той час дуже великих розмірів — 48,5 футів (14,7 м) висотою. При доменній печі були повітродувні циліндри, які подавали дуття в домни за допомогою парової машини в 16 кінських сил. 1854 року завод припинив роботу і відновив її у 1870-х роках.

Як правило доменні печі працювали під час водопілля. Робітниками тут були головним чином селяни. Продуктивність доменних заводів була не високою. Шість заводів у середині XIX століття виробляли 11—12 тис. пудів (176—192 т) чавуну на рік. Найбільше виробляли деталей з чавуну для сільськогосподарських машин і цукрових заводів. Частина виробів продавалася на торгах і ярмарках у Волинській і частково Київській губерніях."


Було зібрано та вивезено 3 машини сміття. Також нагадуємо що 1 квітня було прибране кладовище та парк в с.Дениші. Шановні жителі та гості громади будь-ласка викидайте сміття у призначених для цього місцях. Будьте відповідальними до себе, близьких та довкілля!
Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь