Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ще один вагомий вклад у розвиток медицини Тетерівської ОТГ

Дата: 20.04.2021 08:20
Кількість переглядів: 5229

У Тетерівській громаді зробили черговий крок до наближення медицини до кожного громадянина. У п’ятницю, 16 квітня, відбулося урочисте передавання сучасних телемедичних комплексів, які вкрай необхідні для сільської медицини. Дана подія стала можливою, завдяки підтримці Тетерівського сільського голови, Житомирської облдержадміністрації. Закуплене обладнання забезпечать можливість вчасно надавати медичну допомогу жителям і діагностувати певні види захворювань, як під час звернення в амбулаторію, так і під час консультації вдома. Це важливо для людей, які за певних хвороб не можуть звернутися в амбулаторію.

Фото без описуЦе мобільний портфель, де знаходиться маленький електрокардіограф, який знімає кардіограму; сучасний електронний дерматоскоп та інше вкрай необхідне обладнання. Завдяки чому лікар зможе завчасно діагностувати проблему та надати необхідну допомогу.

«Наші лікарі пройшли навчання, щоб працювати з даним телемедичним комплексом і незабаром на території громади буде втілюватися в життя телемедицина, яка спростить роботу лікаря, надасть мобільність для наших лікарів», - підкреслив директор Комунальної установи «Центр медико-санітарної допомоги» Тетерівської сільської ради Сергій Ватраль.

«Сьогодні в нас дуже гарна подія – ми отримали цю медичну валізку для того, щоб наша сільська медицина ще більше просунулася вперед. Це ще один крок у розвитку нашої сільської медицини, що є вкрай необхідним для наших жителів. Це стало можливим завдяки Житомирській обласній державній адміністрації і нашим депутатам попереднього скликання, якими було виділено  співфінансування для придбання цих комплексів для наших амбулаторій», - наголосила Тетерівський сільський голова Валентина Ільницька.

Дані телемедичні комплекси були вручені представникам лікарських амбулаторій громади, що є дійсно ваговмою подією в житті Тетерівської сільської ради.

Дані якісні зміни підтримують як самі лікарі, так і громадськість, яка відчуває і розуміє потребу йти в ногу з часом у сфері, яка стосується здоровя населення. Голова Громадської ради при Житомирській РДА Ірина Шевцова, яка була присутня під час урочистого передавання обладнання, наголосила, що Громадська рада в  також ініціює співпрацю влади, меценатів та медичних закладів, задля покращення надання якісних медичних послуг населенню.

Фото без опису«Дане свідчення співпраці обласної державної адміністрації та місцевої влади показує приклад, як потрібно спільно рухатися в напрямку сучасної медицини, доступної для кожного жителя. Здоровя громадян – це головне завдання, як для влади, так і громадських організацій. Адже якщо не буде здорового населення, всі інші питання автоматично втратять свою актуальність», - наголосила Ірина Шевцова.

Фото без описуЯк бачимо, сучасні тенденції не обходять стороною Тетерівську громаду, тим паче в такій пріоритетній сфері, як медична.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь