Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тетерівська громада розпочинає розробку нової стратегії розвитку та плану заходів із її реалізації

Дата: 03.08.2023 09:05
Кількість переглядів: 656

Тетерівська громада розпочинає розробку нової стратегії розвитку та плану заходів із її реалізації. Стратегія – документ, за допомогою якого територіальна громада визначається зі своїми пріоритетами та діяльністю для досягнення бажаних результатів. Тож 2 серпня 2023 року в приміщенні будинку культури села Тетерівка депутати сільської ради, керівники органів її управління, комунальних підприємств та установ, старости, представники громадськості, підприємці  зустрілися з Володимиром Бойко – експертом із розробки місцевих стратегій розвитку в рамках проєкту громадської організації «Ендшпіль» «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Фото без описуПід час цієї вступної стратегічної сесії учасники ознайомилися зі законодавчими змінами в методології стратегічного планування в Україні. Експерт наголосив, що тепер розробка стратегій громад стала обов`язковою, до того ж Мінрегіон створив нову методику, де визначені основні вимоги до її структури та змісту, багато що змінила російсько-українська війна. А головне стратегія – одна зі складових правильної організації роботи, що є передумовою успіху будь-якої справи, тим більше, коли йдеться про розвиток території. При цьому важливий не лише сам документ, а й спосіб у який він розробляється – за участю мешканців громади, адже стратегія – це також інструмент, що формує відповідальність територіальної спільноти перед собою.

Фото без описуВолодимир Бойко детально ознайомив із першими кроками, які необхідно зробити для старту розробки стратегії. Зокрема, мовилося про підходи до формування її складу, чисельності, функції, обсягів роботи, відповідальності. Надалі увага присутніх сконцентрувалася на організації роботи зі збору даних соціально-економічного аналізу громади, проведенню опитування мешканців громади та представників бізнесу, що складуть основу профілю громади.

Фото без описуВ другій половині дня Володимир Бойко разом з головою громади Валентиною Ільницької та іншими представниками громади відвідали інфраструктурні, природні, соціальні об’єкти громади, що є або можуть стати потенціалами її розвитку.

Дякуємо проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та громадській організації «Ендшпіль» за експертну підтримку в розробці Стратегії розвитку громади. 

Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь