Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Формується перелік проєктних ідей до Стратегії Тетерівської громади

Дата: 24.11.2023 09:46
Кількість переглядів: 291

Стратегія розвитку громади запроваджується через План заходів їз її реалізації (скорочено – ПЗР), без нього стратегія – лише дослідження. ПЗР – жорстка конкретика: що робитиме громада, коли, де, за допомогою яких ресурсів, для чого. Останнє питання ключове, адже будь має відповідати визначеним пріоритетам. При цьому гроші – не головне, адже їх можна заробити, це завжди інструмент для досягнення цілей, а не навпаки.

Про таке йшлося на початку четвертого засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Тетерівської сільської територіальної громади, що пройшло 21 листопада 2023 р. Учасники зібрання разом з експертом із розробки місцевих стратегій розвитку Володимиром Бойком проаналізували пропозиції проектних ідей, що надійшли від громадськості, депутатів сільської ради, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств та установ, які діють на території громади, а також від керівників структурних підрозділів Тетерівської сільської ради.

Фото без описуРобоча група ознайомилася з критеріями оцінювання проєктних іде та разом із експертом розглянула кожну подану пропозиції на предмет відповідності завданням та оперативним цілям «дерева цілей», а також щодо наявності у пропозиціях проєктної ідеї як такої. За результатами обговорення три подані картки технічних завдань були відхилені, інші – прийняті, але з умовою доопрацювання їхнього тексту (фактично, для всіх). В процесі обговорення члени робочої групи запропонували ще близько 15 проєктних ідей розподілили роботи з їх написана визначили термін – протягом тижня. Разом із тим три завдання були видалені як такі, що не є пріоритетними на час реалізації стратегії, а одне формулювання завдання змінено.

Робоча група також розглянула підходи до формування списку проєктів та заходів, спрямованих на реалізацію стратегії, структуру фінансового плану майбутнього ПЗР.

За результатами обговорення робоча група доручила залученому експерту та профільному відділу апарату сільської ради доопрацювати розглянуті під час зустрічі матеріали.

Фото без описуРозробка Стратегії розвитку громади розпочалася в серпні 2023 року та здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проекту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненсько, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь