Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бюджет не прийнято, пояснюємо що до чого

Дата: 29.12.2023 13:07
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України (далі – БКУ) місцеві бюджети затверджуються рішенням відповідної місцевої ради до 25 грудня (включно) року, що передує плановому.

Бюджет Тетерівської сільської територіальної громади на 2024 рік  не прийнято.

Якщо місцевий бюджет не затверджено в установлений законодавством строк, то місцеві фінансові органи складають та затверджують тимчасовий розпис місцевого бюджету. А це означає, шо щомісячні бюджетні асигнування місцевого бюджету сумарно не можуть перевищувати 1/12 обсягу бюджетних призначень. Здійснювати витрати місцевого бюджету можливо лише на цілі, визначені у рішенні про місцевий бюджет на попередній бюджетний період та одночасно передбачені у проекті рішення про місцевий бюджет на наступний бюджетний період, схваленому виконавчим органом місцевої ради та поданому на розгляд відповідної місцевої ради.

Тимчасовий розпис має певні обмеження.

Насамперед, ми не маємо права здійснювати капітальні видатки. Тобто, не можемо фінансувати Реконструкцію Високопічського ліцею (під бомбосховище),  яке так потрібне для відновлення навчання в освітніх закладах. Це вже наболіле питання і побажання мешканців с.Висока Піч. Також неможливо буде придбати капітальне обладнання, без якого не можуть нормально функціонувати комунальні заклади, а поточні видатки будуть враховуватися в мінімальному обсязі. Також не буде включено вуличне освітлення з 1 січня за яке голосували на 34 сесії.

Але найважливіше це то, що вільний залишок, який утворився на 01.01.2024 року,  не може бути спрямований. А це призведе до того, що не будуть фінансуватися заходи по підтримці військових формувань для подолання збройної агресії росії, без соціальної підтримки залишаться наші мешканці громади, які звертаються до Тетерівської сільської ради для виплати матеріальної допомоги.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь