Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юрій Тарасюк відвідав дитячий будинок сімейного типу у Тетерівській громаді

Дата: 15.05.2024 16:25
Кількість переглядів: 196

У цей складний для України час, коли триває війна, родини українців переживають свої непрості випробування. У когось рідні захищають нашу Батьківщину зі зброєю в руках, інші моляться за їх повернення та мріють про мирний день, коли всі знову будуть разом, а хтось, на жаль, втратив своїх близьких назавжди… Хтось втратив домівку і був змушений поїхати далеко від рідної землі, а хтось залишається і щодня наближає перемогу України своєю працею, волонтерськими справами.

Фото без опису

За цей час українці вповні зрозуміли, що сім'я – це найдорожчий та найцінніший скарб. Бути поруч з рідними – це найбільше щастя та найважливіше, що може бути в житті.

На сьогодні у Житомирському районі функціонує 48 прийомних сімей та 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 242 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці установи створені для того, щоб забезпечити наймолодшим тепло, зрозуміння та надію на щасливе майбутнє.

До однієї з таких родин сьогодні завітав начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк.Фото без опису

Дитячий будинок сімейного типу родини Франькевича Миколи Анатолійовича та Франькевич Вікторії Олександрівни був створений у 2018 році в с. Буки Тетерівської територіальної громади Житомирського району.

На даний час в дитячому будинку виховується 6 вихованців. Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України у 2022 році  в родину Франькевичів було влаштовано двоє сестричок – Дарину та Владиславу. В родині виховуються двоє власних дітей – Кирило та Кіра.

Микола Анатолійович працює сезонно в ДНЗ «Сонечко» оператором котельні. Його дружина Вікторія Олександрівна працює старостою в Тетерівській сільській раді.Фото без опису

Будинок, у якому проживає родина, був придбаний за державну субвенцію Тетерівської сільської ради та переданий в безоплатне користування. У будинку створені всі умови для виховання та розвитку дітей: наявні сучасні меблі, побутова техніка. Діти мають кімнати для підготовки уроків та відпочинку, повністю забезпечені одягом та взуттям відповідно до сезону та потреб.

Має родина і присадибну ділянку, відведену для садівництва та ведення селянського господарства, а також господарські споруди.Фото без опису

Спілкуючись з родиною Франькевичів, Юрій Тарасюк відзначив надзвичайно доброзичливу атмосферу між її членами. Батьки-вихователі делікатно і чутливо реагують на запитання всіх своїх дітей, їх емоційний стан, схвалюють їх поведінку і заохочують до розвитку, проявляють справжню батьківську любов, турботу. Діти добре себе почувають у будинку сімейного типу.

Підсумовуючи зустріч, очільник Житомирського району відзначив: "Вкотре впевнився, що прийомні сім'ї в Україні є надзвичайно важливими. Особливо в час війни. Вони дають надійне пристанище, тепло та підтримку, стають особливою опорою для маленьких сердець, даруючи їм не лише комфорт, але й любов та родинний затишок, який так необхідний у цей складний час".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь