Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Будьте уважні!

Дата: 05.04.2016 13:11
Кількість переглядів: 1086

     На території України спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів. Зважаючи на це, а також на те, що люди починають прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, існує загроза збільшення кількості пожеж в екосистемах. Так лише з початку місяця на території Житомирського району виникло 3 пожежі сухого травяного покрову внаслідок яких знищено 6 га сухої рослинності знищено 4 господарчі будівлі, 1 садовий будинок та 1 садовий будинок пошкоджено.

     Зокрема 03.04.2016 року надійшло повідомлення про горіння сухої трави в с. Глибочиця, Житомирського району, поблизу а/д Київ-Чоп, в наслідок пожежі знищено 2 га сухої рослинності. також цього дня було здійснено виїзд на гасіння сухого трав’яного покрову в Бобровський дачний масив, Тетерівської об’єднаної територіальної громади, в наслідок пожежі було знищено 2 га сухої рослинності.

     04.04.2016 року на пункт зв’язку 11 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу на території Барашівського дачного масиву, на гасіння пожежі направлено 1 відділення 11 ДПРЧ та 1 відділення 1 ДПРЧ. Прибувши на місце пожежі виявлено що горить 4 господарчі будівлі, та пожежі швидко розповсюджується по сухій рослинності в напрямку інших будівель житлового сектору. В наслідок оперативних та злагоджених дій підрозділів пожежної охорони вдалося запобігти перекидання полум’я на дачні будинки та господарчі будівлі, та швидко зупинити розповсюдження пожежі. Загалом в наслідок пожежі знищено 1 садовий будинок, 4 господарчі будівлі, та пошкоджено 1 садовий будинок.

      Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, лісові насадження.

   Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

     У зв’язку з цим Житомирський РВ Управління ДСНС України у Житомирській області нагадує:

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису

    Щоб попередити виникнення пожеж, необхідно запам’ятати:

- розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 м від будівель та споруд;

- перебуваючи біля лісопаркових зон, потрібно вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його;

- збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати землею чи піском;

- не дозволяється кидати недопалки у траву, вздовж узбіччя доріг тощо;

- якщо ви раптом побачите хмари диму над найближчим лісом чи полем, негайно дзвоніть за номером 101 (пожежну частину);

- до прибуття пожежників (якщо вогонь ще несильний), закопуйте полум’я підручними засобами (лопатами, покривалами та іншим);

- намагайтеся, щоб в садибах, дачних ділянках не було багато сміття; купи скошеної з газону трави, спиляних та сухих гілок, краще зразу відтягнути на смітник;

- згідно правил пожежної безпеки в садибі, на дачі обов’язково повинна бути щонайменше діжка з водою (ємність 200 літрів).

 

В.о. начальника Житомирського РВ

Управління ДСНС України

у Житомирській області

А.С.Велігурський

- doc версія


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь