Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Меморіально-мінералогічний музей імені В.Г.Бондарчука

Дата: 11.10.2018 11:25
Кількість переглядів: 4380

Село Дениші – батьківщина видатного українського геолога, доктора геолого-мінералогічних наук, професора, ректора Київського університету ім. Т.Г.Шевченка, академіка АН УРСР, нашого земляка, уродженця с.Дениші, Володимира Гавриловича Бондарчука. Його ім’ям названий шкільний музей.

Місце розташування: Житомирський р-н, с.Дениші, вул. Садова, 5

Координати: 50.21459, 28.403792

Меморіально-мінералогічний музей імені В.Г.Бондарчука складається з двох експозицій: меморіальної та мінералогічної. Меморіальна частина музею присвячена В. Г. Бондарчуку і відтворює його робочий кабінет. Експонати доставлені з Києва учнями і колегами Володимира Гавриловича: це його робочий стіл і письмове приладдя, біля 200 книг з власної бібліотеки академіка, його наукові праці, фотоальбоми експедицій геолога, зразки гірських порід та мінералів з його особистої колекції, документи, нагороди та відзнаки В. Г. Бондарчука за його внесок в розвиток геологічної науки.

Мінералогічну частину музею складають експозиції гірських порід та мінералів Житомирщини, є також унікальні зразки з Уралу, Сибіру, Далекого Сходу, Кольського п-ва, Карпат, Криму, навіть Антарктиди (загалом - близько 500 гірських порід та мінералів).

Поруч з музеєм варто відвідати Тригірський Преображенський монастир (XVI ст.), 500-літні дуби-велетні, залишки Палацу Терещенків та скеледром у с.Дениші, Костел бл. Владислава з Гельньова у с.Корчак.

Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь