Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Термінова нарада Тетерівського сільського голови з правоохоронцями, перевізниками та представниками Громадської ради при РДА

Дата: 17.03.2021 09:49
Кількість переглядів: 1523

У Тетерівській сільській раді 16 березня відбулося термінове засідання робочої групи щодо організації підвезення працівників підприємств та організацій, які мають право працювати, згідно наказу МОЗ, на території Тетерівської сільської ради та міста Житомира. До складу робочої групи увійшли сільський голова, представники депутатського корпусу та керівництво і члени Громадської ради при Житомирській РДА. На засіданні були присутні представники перевізників та правоохоронних органів.

Фото без опису

З 12 березня у Житомирській області було офіційно зупинено рух громадського транспорту. Даних дій вимагає відповідна постанова Кабінету Міністрів України. Жителі області висловили своє занепокоєння ситуацією, адже працівникам підприємств, лікарень, аптек, АЗС, банків та юридичних установ, продуктових та продовольчих магазинів необхідно діставатися до місця роботи.

Фото без опису

Тетерівська сільська рада не стоїть осторонь проблем жителів і намагається знаходити шляхи вирішення кожної складної ситуації. До вирішення даної проблеми члени робочої групи підійшли виважено. Було  проведено плідну роботу, результатом якої стало те, що рух транспорту не буде зупинений. Буде організовано можливість працівникам дістатися до місця роботи за перепустками, які можна буде отримати, звернувшись до сільської ради. 

Фото без опису

Виникають також ситуації, коли наприклад жителям терміново необхідно поїхати за ліками для своїх рідних. Дану проблему підняли присутні на засіданні представники Громадської ради при Житомирській РДА. 

«Існують ситуації, коли в окремих жителів дійсно є термінова необхідність поїхати до аптеки, лікарні тощо, відвідати хворих рідних. Таку необхідність також потрібно враховувати!»,- наголосила голова Громадської ради при Житомирській РДА Ірина Шевцова. 

У таких випадках громадяни можуть звертатися до сільської ради, де їм також нададуть перепустку, аби вони змогли відвідати рідних. 

Фото без опису

Тетерівська сільська рада закликає громадян бути законослухняними, з розумінням ставитися до ситуації та не їздити в цей час без нагальної потреби. Підвіз буде здійснюватися саме для тих жителів, які дістаються на роботу. 

 «Шановні жителі! Щойно закінчилося засідання робочої групи щодо вирішення питання перевезення тих, кому потрібно на роботу, і людей, яким необхідно доїхати чи до аптеки, чи до лікарні. Представники робочої групи плідно попрацювали та знайшли порозуміння. Але прошу вас їздити лише за необхідності! Для того, щоб берегти своє здоров’я, захистити своїх близьких і себе! Будьте здорові!», - звернулася до земляків сільський голова Валентина Ільницька.

Фото без опису

Результатом засідання робочої групи стало те, що 16 березня було підписано договори з перевізниками на здійснення регулярних спеціалізованих перевезень, і вже з 17 березня буде відновлено роботу 120 і 109 маршруту, а з 18 березня – 126 і 177 маршруту.  

Фото без опису

Перевезення будуть здійснюватися в межах кількості місць для сидіння, яка передбачена цим транспортним засобом. 

До слова, як зазначив директор Комунальної установи «Центр медико-санітарної допомоги» Тетерівської сільської ради Сергій Ватраль, на сьогодні, за результатами ПЛР-тестування, захворюваність на території Тетерівської громади складає менше 1 %. Але ще раз закликаємо вас, шановні жителі, дотримуватися мір безпеки - носити маски, дотримуватися дистанції - берегти себе та близьких, аби ситуація не ускладнювалася.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь