Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Матриця: розроблено проєкт структури цілей та завдань Стратегії Тетерівської громади

Дата: 27.10.2023 10:57
Кількість переглядів: 308

Структура цілей та завдань. Або «дерева цілей». Або матриця цілей. То все визнання ключової частини довгострокового планувального документу. 25 жовтня робоча група Тетерівської сільської ради розробила її для майбутньої стратегії громади. Це сталося на третьому засіданні, що проходило в приміщенні будинку культури Тетерівки за участю сільського голови Валентини Ільницької, членів робочої групи, бажаючих мешканців та мешканок громади.

На початку експерт із розробки місцевих стратегій розвитку Володимир Бойко продемонстрував результати узагальнюючого SWOT-аналізу, а також представив напрацьовані сценарії розвитку громади – з огляду на вплив низки як зовнішніх, так і внутрішніх чинників. Учасники зібрання обговорили їх та внесли кілька правок.Фото без опису     Основна частина засідання присвячувалася формуванню «дерева цілей». Робоча група ще раз розглянула проєкт стратегічного бачення, та, відповідно до його змісту, виділила три пріоритети: природне середовище та послуги, економіка, людський капітал. На їх основі були сформовані три стратегічні цілі розвитку громади, а саме:

  • Інноваційна багатогалузева економіка
  • Згуртована спільнота з високою якістю життя
  • Привабливе довкілля та якісні послуги.

До стратегічних цілей робоча група сформувала оперативні (наступний щабель в структурі). Надалі  учасники зібрання ідентифікували основні потенціали  та проблеми громади – для їхнього розгляду та можливого переформатування на завдання, які в свою чергу реалізуватимуться за допомогою конкретних цілеспрямованих проєктів (власне, чому – матриця).Фото без опису

Під час засідання учасники також ознайомилися з формою технічного завдання на проєкти розвитку – в найближчі дні вона буде доступна мешканцям громади, представникам бізнесу та громадського сектору для збору пропозицій  проєктних ідей до майбутнього плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Тетерівської громади. Фото без опису       Розробка Стратегії розвитку громади розпочалася в серпні 2023 року та здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проекту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненсько, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь