Тетерівська об'єднана територіальна громада
Житомирська обл. Житомирський р-н.
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юрій Тарасюк відвідав дитячий будинок сімейного типу у Тетерівській громаді

Дата: 15.05.2024 16:25
Кількість переглядів: 250

У цей складний для України час, коли триває війна, родини українців переживають свої непрості випробування. У когось рідні захищають нашу Батьківщину зі зброєю в руках, інші моляться за їх повернення та мріють про мирний день, коли всі знову будуть разом, а хтось, на жаль, втратив своїх близьких назавжди… Хтось втратив домівку і був змушений поїхати далеко від рідної землі, а хтось залишається і щодня наближає перемогу України своєю працею, волонтерськими справами.

Фото без опису

За цей час українці вповні зрозуміли, що сім'я – це найдорожчий та найцінніший скарб. Бути поруч з рідними – це найбільше щастя та найважливіше, що може бути в житті.

На сьогодні у Житомирському районі функціонує 48 прийомних сімей та 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 242 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці установи створені для того, щоб забезпечити наймолодшим тепло, зрозуміння та надію на щасливе майбутнє.

До однієї з таких родин сьогодні завітав начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк.Фото без опису

Дитячий будинок сімейного типу родини Франькевича Миколи Анатолійовича та Франькевич Вікторії Олександрівни був створений у 2018 році в с. Буки Тетерівської територіальної громади Житомирського району.

На даний час в дитячому будинку виховується 6 вихованців. Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України у 2022 році  в родину Франькевичів було влаштовано двоє сестричок – Дарину та Владиславу. В родині виховуються двоє власних дітей – Кирило та Кіра.

Микола Анатолійович працює сезонно в ДНЗ «Сонечко» оператором котельні. Його дружина Вікторія Олександрівна працює старостою в Тетерівській сільській раді.Фото без опису

Будинок, у якому проживає родина, був придбаний за державну субвенцію Тетерівської сільської ради та переданий в безоплатне користування. У будинку створені всі умови для виховання та розвитку дітей: наявні сучасні меблі, побутова техніка. Діти мають кімнати для підготовки уроків та відпочинку, повністю забезпечені одягом та взуттям відповідно до сезону та потреб.

Має родина і присадибну ділянку, відведену для садівництва та ведення селянського господарства, а також господарські споруди.Фото без опису

Спілкуючись з родиною Франькевичів, Юрій Тарасюк відзначив надзвичайно доброзичливу атмосферу між її членами. Батьки-вихователі делікатно і чутливо реагують на запитання всіх своїх дітей, їх емоційний стан, схвалюють їх поведінку і заохочують до розвитку, проявляють справжню батьківську любов, турботу. Діти добре себе почувають у будинку сімейного типу.

Підсумовуючи зустріч, очільник Житомирського району відзначив: "Вкотре впевнився, що прийомні сім'ї в Україні є надзвичайно важливими. Особливо в час війни. Вони дають надійне пристанище, тепло та підтримку, стають особливою опорою для маленьких сердець, даруючи їм не лише комфорт, але й любов та родинний затишок, який так необхідний у цей складний час".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь